© Moscow Art Ballet Theatre

Moscow Art Ballet Theatre (Russland) Nøtteknekkeren
Moscow Art Ballet Theatre

En mer tradisjonsrik og stemningsskapende førjuls-tradisjon skal du lete lenge etter! Du kan nå oppleve dansere i verdensklasse fra Moscow Art Ballet Theatre fremføre publikumsfavoritten og familieforestillingen Nøtteknekkeren.

Nøtteknekkeren er opprinnelig et eventyr skrevet av E.T.A. Hoffmann. Med libretto hentet fra eventyret, udødelig musikk signert Peter Tsjajkovskij og original koreografi av Marius Petipa har gjort Nøtteknekkeren til en av verdens mest populære balletter.

Verket regnes som et av hovedverkene i den russiske ballett-skattkista og har siden urfremføringen i 1892 blitt satt opp på utallige scener verden over. Oppsetningen som nå gjester oss fra Russland tar oss tilbake i tid og viser en klassisk oppsetning.

Den magiske historien om lille Clara, juleselskapet, Nøtteknekkerdukken og fantastiske drømmer er velkjent for mange og fortellingen bergtar publikummere i alle aldre.

Moscow Art Ballet Theater er et turnerende kompani bestående av dansere fra ledende teater i Moskva, elever fra The Moscow State Academy of Choreography og The Vaganova Classical Dance Academy i Sankt Petersburg. 

Medvirkende:
Marius Petipa, Koreograf
Pjotr Tsjajkovskij, KomponistDatoTidStedBilletter
16.12.20201800 Stavanger konserthus  
17.12.20201800 Stavanger konserthus  
19.12.20201930 Kongsberg Musikkteater  
20.12.20201800 Ibsenhuset, Skien  

Vis tidligere forestillinger