esc ungdomskompani for samtidsdans Vi er det vi sier og Uten tittel

Multi-bill

Uten tittel (ESC)Denne forestillingen er foreløpig uten tittel. Bygda dansar er et nasjonalt danseprosjekt hovedsaklig rettet mot ungdom fra 15 til 19 år. Hovedfokus i prosjektet er formidling og videreføring av norsk folkedans, samt omarbeiding og tilrettelegging av folkedans for scene. Hvert delprosjekt går over tre år og har til nå vært i 11 forskjellige fylker. Siden høsten 2019 har prosjektet vært her i Hordaland/Vestland. hardingfela.no, som er eid av Ole Bull Akademiet og Hardanger og Voss museum, setter fokuset på hardingfela som instrument, og musikken, dansen, miljøet og historien tilknyttet instrumentet. Dansesatsingen til hardingfela.no ble iverksatt for å legge til rette for gode vekstvilkår for tradisjonsdansen i Hordaland/Vestland. De ønsker å holde denne immaterielle kulturarven levende ved å ta vare på, dyrke og videreutvikle den gjennom bruk. Og et av målene i dansesatsingen var å få det treårige prosjektet Bygda dansar til regionen.


Vi er det vi sier (arbeidstittel)Vi er det vi sier (arbeidstittel) handler om det vi tier om og tematiserer hvordan mennesker forsøker å forstå hverandre og samhandle. En fysisk krevende forestilling med koreografiske grep fra samtidsdans og elementer fra folkedans og idrettsleker. Sigurd Johan Heide har bakgrunn fra folkedans, dansevitenskap og undervisning, og har en master i koreografi fra Kunsthøyskolen i Oslo. I tillegg til mye annet driver han dansekompaniet Kartellet, og sitter i fagutvalget for dans i Kulturrådet.


Medvirkende:
Sigurd Johan Heide, Koreograf


ESC Ungdomskompani presenterer sammen med Sigurd Johan Heide, og Bygda dansar med Hardingfela.no, to ulike forslag til folkedans på scenen. Er det tilfeldig at to slike prosjekter oppstår i Vestland nå, eller er dette del av en større nasjonal og internasjonal trend? Hva skjer når folkekulturen kommer brasende inn i samtidskunsten, og hvordan fungerer denne dansen med sine lange sosiale tradisjoner som scenisk form?

Forestillingen innleder med to korte prosess-visninger etterfulgt av en samtale med de involverte om hva folkedans er og kan være, og om hva som vinnes og mistes når den vises frem på en scene. Varighet: ca. en time.

ESC ungdomskompani er et tilbud for unge i alderen 14-19 år med talent og interesse for samtidsdans i Vestland fylke. I ESC jobber danserne kreativt sammen med koreografen frem mot en forestilling i profesjonelle rammer. Kompaniet er tilknyttet Bergen Dansesenter og ble startet i 2009 av Camilla Skrede Johannessen, Cecilie Ravndal Nilsen og Monica Reksten.

DatoTidStedBilletter
31.10.20201800 USF Verftet, Bergen