Dansekunstner Cecilie Lindeman Steen er for øyeblikket på turné med performance foredraget Betydningen av bevegelse i regi av Dansenett Norge. Maria K. Landmark tok en prat med henne da hun var i Alta. SNAKK er en intervjuserie hvor Maria K. Landmark snakker med dansekunstnere om deres virke og om ulike aspekter av det å jobbe som dansekunstner.

Jeg møter Cecilie Lindeman Steen mens hun er i Alta på turné med performance foredraget Betydningen av bevegelse i regi av Dansenett Norge. Hun har akkurat vist forestillingen når vi snakker, og jeg kjenner meg både grepet og nysgjerrig. Formidlingen er på et vis enkel i sin form; det er henne alene, som uten noen form for hjelpemidler formidler dansehistorie og betraktninger rundt det å danse og å oppleve dans. Et omfattende tema formidlet med omtanke og presisjon på en slik måte at man opplever å få litt oversikt, men også kjenner på at det handler om det som skjer her og nå; I møtet mellom henne og publikum.

Jeg ser på Cecilie og jeg ser erfaring. Som om hver minste celle i kroppen vet hva det vil si å være i bevegelse. Ikke på en måte som gjør det forutsigbart, men på en måte som gjør at jeg som publikummer føler meg trygg på reisen jeg blir tatt med på. Jeg blir nysgjerrig og jeg kjenner på at det er sjeldent. For det er jo dessverre sjeldent å se dansekunstnere som ikke pensjonerer seg som utøvere når de er over 50, og som bruker erfaringene til å utforske nye sider ved kunsten. Kanskje ser vi nå en økende trend i mangfoldet av utøvere og det kjenner jeg at jeg heier på. Ikke minst kjenner jeg på en enorm verdi i at denne kunnskapen Cecilie besitter får lov til å berike feltet i lang tid framover.

Les hele intervjuet HER

Cecilie01
Foto: Stillbilde fra film, Cecilie Lindeman Steen