dd13yt
Danseinformasjonen lanserer for tredje året på rad en egen Dansens Dager-dans. Det er årets ambassadør, Guro Nagelhus Schia, som har koreografert dansen sammen med dansekunstner Vebjørn Sundby. Med seg har de 2. og 3. klasse studenter i moderne- og samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo.
Musikken er komponert av Olga Wojciechowska og kan lastes ned her: Smart.mp3

Dansen har et poetisk utrykk i sjangeren samtidsdans og er filmet som en instruksjonsvideo som er lett å følge. Formålet med dansen er at den med litt øvelse skal kunne danses av alle; om du er åtte eller åtti, profesjonell eller nybegynner, alene eller sammen med andre. Mandag 29. april klokka 12.00, på UNESCOs internasjonale Dansens Dag, oppfordres hele Norge til å bli med på Dansens Dager-dansen.

Årets ambassadør er stolt og ydmyk over å kunne representere dansen igjennom Dansens Dager. Hun ser det som en flott måte å kunne formidle en av våre eldste former for kommunikasjon. “Min lidenskap for dans har vært der så lenge jeg kan huske. Jeg liker å jobbe kreativt, og for meg handler det om å fortelle historier gjennom bevegelse. Dansen gir meg også muligheten til å møte og samarbeide med mennesker fra ulike kulturer, over hele verden. Det er utrolig lærerikt og meget givende for meg både som kunstner og som mennesket”. For Schia er det noe magisk og poetisk over det å utrykke seg gjennom bevegelse.

Faktaboks om Dansens Dager-dansen

For å gjøre det enklere å innstudere dansen har vi delt koreografien i tre deler. Hvis du vil se hver enkelt del flere ganger er det greit å vite hvor de ulike delene ligger på tidslinja:

Del 1 starter på 02:20 http://www.youtube.com/watch?v=gQj3uB0iZ8A#t=2m18s

Del 2 starter på 04:04 http://www.youtube.com/watch?v=gQj3uB0iZ8A#t=4m4s

Del 3 starter på 05:50 http://www.youtube.com/watch?v=gQj3uB0iZ8A#t=5m53s

Hele dansen starter på 01:00 http://www.youtube.com/watch?v=gQj3uB0iZ8A#t=1m4s

 

Det er fullt mulig å bruke annen musikk til dansen hvis det er ønskelig.

Har dere spørsmål? Ta kontakt på post@dansensdager.no eller 23 70 94 40.