Foto: Magnus Skrede

winter guests / Alan Øyen Lilly & George

Gjennom barndommen blir våre foreldres erfaringer og valg til våre egne referansepunkter, noe som grunnleggende dikterer hvordan vi ser på og forholder oss til verden. Vi må anta at våre foreldres foreldre påvirket dem i samme grad, men til tross for deres beste intensjoner, hvorfor ender vi noen ganger opp med å bli til nettopp den type mennesker som våre foreldre advarte oss mot?[+]

Andrew Wale og Alan Øyen, som har skrevet flere stykker sammen for winter guests, har lenge snakket om å basere en historie på samtaler mellom seg selv og sine foreldre, hvor de konfronterer sine mødre og fedre med de valg og avgjørelser de har tatt på vegne vegne, men også dem de har tatt på barnas vegne.

For Alan, har det alltid vært noe rørende med det såkalte “hverdagsmennesket”, den middelaldrende damen med de tunge bæreposene alene på et busstopp, som stille lever ut sitt liv, uten å stille for store krav. Kanskje har dette noe å gjøre med hvordan han opplever sin egen mors liv? Og hva med hans mors mor Lilly? Og minnene som Andrew har om sin mors far George, en varm, høyreist og humoristisk mann, blir overskygget av bildet av en liten, skrøpelig kropp i et begravelseskapell.

Det er usikkert hvor biografisk Lilly and George vil bli. Fiksjonens rolle avhenger av hvem som forteller historien, og ingen historie tilhører en person alene. Som alltid vil kjærlighetens, livets og forståelsens skjevhet veves med islett av bitterhet, død og ubegripelighet.

Medvirkende:
Alan Lucien Øyen, Regi, Tekst, Video
Andrew Wale, Regi, Tekst, Skuespiller
Yvonne Øyen, Tekst, Skuespiller
Gunnar Innvær, Lyddesign
Torkel Skjærven, Lysdesign
Martin Flack, Video
Gunn Hernes, Produsent


Vis tidligere forestillinger
Foto: Alan Øyen