Mia Haugland Habib We Insist, the stranger within

Mia Habib, Jassem Hindi og gjeste-researcher Sina Seifee reiser til Alta for en uke med opptredener, det vil si performance hjemme hos folk som del av konseptet The Stranger Within, hvor de som utenforpersoner kommer inn og opptrer i bytte mot mat. Konseptet gjennomføres i Alta i tidsrommet 29.9. - 5.10 og så i Kirkenes i tidsrommet 12.11 – 17.11.

The Stranger Within er et research- og performanceprosjekt i ett. Sentralt står spørsmålet hvordan huse en fremmed? Eller hvordan være gjestfri overfor det fremmede? Utøverne tar rollen til en fremmed og prøver ut teknikker til problemstillingen i performativ og kroppslig praksis, og i en åpen kollektiv research som inkluderer gjester. Rammen er en reise med bobil, i møte med spesifikke miljøer. Prosjektet tar plass utenfor konvensjonelle forestillingsrom og fremhever kunstneren i poetisk praksis som den fremmede, en rituell forløser i andres hverdagsramme, eksempelvis som dans i bytte mot mat i private hus. Slik utfordrer prosjektet den kreative prosessen i scenekunsten og stiller spørsmål ved researchfasen og de utprøvende aspektene.

Prosjektet er ledet av Mia Habib og Jassem Hindi med TrAP som produsent og gjennomføres med støtte fra Kulturfondet.Medvirkende:
Mia Haugland Habib, Konsept
Jassem Hindi, Konsept
Sina Seifee, Kunstnerisk samarbeidspartnerDatoTidStedBilletter
23.10.20180000 Hordaland kunstsenter  bit-teatergarasjen.no
24.10.20180000 Hordaland kunstsenter  bit-teatergarasjen.no

Vis tidligere forestillinger