Minda Marie Kalfoss En samtale med samtidsdansen

Som mennesker i dagens samfunn, er vi godt vant til å kommunisere med ord. Vi skriver til hverandre, vi leser tekster og artikler på telefonene våre og vi hører på podcast. Vi forholder oss til det verbale språket hele tiden, og ordene gir oss mulighet til å kommunisere med god presisjon.
Der er dansen og bevegelsene annerledes. Dansen kommuniserer også, men på andre, mer subtile måter. Spesielt samtidsdansen; med sitt abstrakte bevegelsesspråk. Dette kan skape misforståelser, men også kroppslige, non-verbale opplevelser av kommunikasjon.  
 
I denne forestillingen utforsker Minda Marie hvordan samtidsdans og improvisasjon fungerer i sammensetning med selvskrevet poetisk tekst i en forestilling. Gjennom å fremheve den kroppslige kommunikasjonen, ønsker hun å hente frem noe av nærheten og samholdet som den digitale kommunikasjonen mangler. Kroppene våre kan forstå og føle mye vi ikke klarer å sette ord på.
 
Forestillingen er en videreutvikling av Minda Marie sitt masterprosjekt. I sin masteroppgave tok hun for seg nettopp kombinasjonen av samtidsdans og selvskrevet tekst, og undersøkte hvilke utfordringer og muligheter som oppstår, både for utøveren og publikum, når disse ulike uttrykksformene kombineres.

Medvirkende:
Minda Maria Kalfoss, Konsept, Koreograf, Utøver
Suzie Davies, Stemme
Ann-Christin Berg Kongsness, Stemme
Mariko Miyata Jancey, Stemme
Martin Høgberget, Lyddesign
Ingrid Vollan, Kunstnerisk veilederDatoTidStedBilletter
23.05.20191700 Sentralen, Oslo  
20.10.20191330 Kongsvinger UngdomsskoleGratis adgang  
21.10.20191330 Kongsvinger Ungdomsskole  Skoleforestilling