Dans/5 Dans/5 - 2020

Multi-bill

Tynn hud

© Melby / Staurbakk

Tynn hud handler om identitet, ytre påvirkninger og hva det har å si hvilken "emballasje" en pakker seg inn i. Spørsmål de har utforsket under forprosjektet er: Hva tåler huden? Og hva kommuniserer den når man alltid møter verden og situasjoner gjennom et lag med hud? Hvor mye er lagret i skinnet, mer enn i sinnet?

I et forprosjekt har aktørene utforsket ulike ideer til stykket. Rammer og deler av innhold er utarbeidet og de kribler etter å videreutvikle.

Thea Melby gikk et år på Trøndertun Dans Forstudium før hun tok en bachelor i moderne- og samtidsdans ved Universitetet i Stavanger (2019). Ellinor Ødegård Staurbakk har sin bachelor i dans fra Institute of the Arts Barcelona (2019), i tillegg til en MA i utøvende dans fra London Contemporary Dance School - The Place (2020). Marius Mannes er utdannet fra Royal Conservatory of Music i Antwerp og Royal Conservatory of Music KASK i Gent.


Medvirkende:
Thea Melby, Koreograf, Danser
Ellinor Ødegård Staurbakk, Koreograf, Danser
Marius Mannes, Musikk, Musiker
Hanna Filomen Mjåvatn, Ytre øye

Workspace

© Astrid Mæland

Workspace er et arbeidsrom som utforsker hvordan patriarkatet er presentert i litteratur, ny som gammel. Dette er en hyllest til kunstverdenens kvinner. La oss alle ta mer plass, i alle slags rom.

Astrid Mæland gikk ut med bachelor i moderne- og samtidsdans fra Universitetet i Stavanger i 2018 og var på utveksling til Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre i Barcelona i 2017 som en del av studiene sine.


Medvirkende:
Astrid Mæland, Koreograf, Danser
Daniiel Filipe, Musikk
Ingunn Rimestad, Ytre øye

Gardners andre: sosial intelligensGardners andre: sosial intelligens er det andre verket i en serie som omhandler teorien om de mange intelligenser. Et portrett av unge jenters sosiale konspirasjoner, hierarkier og nådeløse utfrysinger. Den vanskelige trioen. Frykten for at to plutselig skal bli bedre enn tre, og at det er du som er den ene.

Oda Østenstad Fjell gikk ut med en bachelor i moderne- og samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) i 2017, Josephine Gracia Slaaen tok sin profesjonelle utdannelse ved Spin Off Forstudium I Dans i 2014 og gikk ut fra Balettakademien Stockholm i 2017. Agnes Klapp er også utdannet ved Spin Off (2016), og gikk ut med en bachelor i jazzdans fra KHiO med Vivian Pakkanen i 2019. Vivian Pakkanen har i tillegg utdannelse i utøvende dans fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance (MA).


Medvirkende:
Oda Østenstad Fjell, Koreograf
Agnes Klapp, Medskapende danser
Vivian Pakkanen, Medskapende danser
Josephine Gracia Slaaen, Medskapende danser
Dorothea Økland, Komponist
Mikael Rønne, Ytre øye

Baby play my jukebox

© Olsen / Forsberg

Baby play my jukebox er et stykke om kjærlighet.
Nei det er det ikke.
Men jeg er sikker på at du allerede hadde laget deg en viss forventning
- som er hva vårt stykke egentlig handler om - forventninger.

Malene Juliussen Olsen gikk et år ved Spin Off Forstudium i Dans, før hun studerte ved Copenhagen Contemporary Dance School, for så å ta bachelor ved Artez University of the Arts i Nederland. David Forsberg er utdannet ved Kävesta Community College og Härnösand Community College i Sverige.
Medvirkende:
David Forsberg, Koreograf, Danser
Malene Juliussen Olsen, Koreograf, Danser
Ingrid Berger Myhre, Kunstnerisk veileder

Nostalgia

Foto: Yasmina Tahé / Jacob Thörnäs

Nostalgia er en begjærlig drøm om å komme tilbake. Det finnes et behov for å stadig se tilbake og huske tiden som har gått. Et ønske om å gjenoppleve fortiden. Hvorfor er det så bitter-søtt å huske?

I denne soloen vil hun utforske nostalgi og dens dualitet. Hvordan hun opplever den som en smertefull flukt samtidig som den gir henne eksistensiell mening og en tro på fremtiden. Soloen er basert på toner, rytmer og en stemme fra det siste tiåret.

Tilda Seger tok sin profesjonelle utdannelse i Sverige, og gikk ut fra Balettakademien Stockholm i 2018.


Medvirkende:
Tilda Seger, Koreograf, Danser
Dave Brubeck, Musikk
Edith Piaff, Musikk
Harald Andreas Beharie, Kunstnerisk veileder


Dans/5 er et danseprosjekt og forestillingskonsept for nyetablerte dansekunstnere. Formålet er å skape en profesjonell arena for nyetablerte dansere og koreografer innenfor moderne-, samtidsdans- og samtidsjazzsjangerene.

Dans/5 er programmert og vises som en helaftens forestilling.  

Prosjektet er støttet av Kulturrådet - Kompetansehevende tiltak og Trikkehallen på Kjelsås


Vis tidligere forestillinger