Foto: Mathilde Sundfjord Sæthre

Oda Brekke When there's only surface left (work in progress)

When there's only surface left er en forestilling av Oda Brekke.

Overflatene er mange. De ligger der, lag på lag, og er fulle av merker. Merkene har retninger og former – de drar i oss. Spor er risset inn, i kroppens lagvise material. Vi er ikke mer enn et par slitte jeans slengt til vask. Bindevev. Tøy. Foldet og brettet.

Oda, Lisa og Maia deler sitt researchmateriale i denne arbeidsvisningen. De tre møttes på DOCH, Stockholm Kunstnerlige Høyskole i 2014. Deres samarbeid utgår fra langsomme praksiser der kroppen undersøkes og oppleves som et materiale likestilt med rommet og tingene i det. Stina er utdannet fra Den Danske Scenekunstskole, DDSKS, i København og deltar i forarbeidet høsten 2020. Konsept og praksis har blitt utviklet på residens gjennom organisasjonen INSISTER SPACE på höjden studio i Stockholm og teatret Skogen i Göteborg. I 2021 skal arbeidet finne sin endelige form som en forestilling i samarbeid med komponist Hara Alonso og visuell kunstner Mathilde Sundfjord Sæthre.

Prosjektet er finansiert av Konstnärsnämden. Gruppen takker Jennie Bergsli, Austeja Vilkaityte og Elinor Tollerz Bratteby for deltagelse, og Rebecca Solnit for boken A field guide to getting lost.Medvirkende:
Oda Brekke, Koreograf, Danser, Konsept, Ide
Stina Ehn, Danser, Koreograf
Maia Means, Danser, Koreograf
Lisa Shåman, Danser, KoreografDatoTidStedBilletter
29.10.20202000 USF Verftet, Bergen  bit-teatergarasjen.no