Foto: Jamie Michael Bivard

Maria Ulvestad Mari Bø Lyden av stillhet

Hvordan høres håret ditt ut og hva er lyden av et skuldertrekk? Lyden av stillhet er ikke en forestilling i tradisjonell forstand men et åpent eksperiment som utforsker forholdet mellom bevegelse og musikk. Alt du hører i forstillingen er de faktiske lydene danserne selv lager eller en direkte konsekvens av disse lydene. Ved bruk av sensitive mikrofoner og datateknologi blir alt skapt på scenen der og da. Lyder vi vanligvis ikke legger merke til utgjør musikken. Lyden av stillhet leter etter muligheter til å skape nye relasjoner mellom dans og musikk og prøver å utfordre publikum til å tenke nytt rundt koblingen mellom lyd og dans.

Tradisjonelt er musikken og dansen to separate elementer i en forestilling hvor musikken som høres ikke er skapt av det man ser på scenen, men et lyd-univers som egentlig er løsrevet fra utøverne. I denne forestillingen utforsker vi muligheter for å bruke de lydene og bevegelsen danserne skaper til å danne det musikalske uttrykket. Dette innebærer både å fremheve den lyden som danserne lager, men også og aktivt bryte opp de forventede relasjoner mellom lyder og bevegelser.

Co-produsent: Festspillene i Nord-Norge
Støttet av: Kulturrådet, Dansearena nord, Fond for lyd og bilde, Danse- og teatersentrum, Forum for nordnorske DansekunstnereMedvirkende:
Mari Bø, Koreograf, Danser
Maria Ulvestad, Koreograf, Danser
Gaute Barlindhaug, Komponist, MusikerDatoTidStedBilletter
05.11.20202000 Arktisk kultursenter, Hammerfest