© Vorren / Voorham

Nadja Voorham (Nederland) Gerd Kaisa Vorren Motstand

Jeg skal skyve mot deg, men skyv tilbake, okei? Kom nært. Ikke våg å ta ett skritt nærmere. Bare la meg være. Ikke bry deg om hva jeg gjør i min kollaps, det er mitt sted. Jeg er trøtt. Kan jeg falle? Nei? Jeg gjør det likevel. Skader jeg deg? Glemmer jeg deg? Jeg holder tak her. Ser du meg? Jeg har din svette på meg. Det har letet seg inn i fibrene som min t-skjorte er laget av. Ser du din svette i fibrene i min t-skjorte? Ja. Det var som en storm, var det ikke? Jeg trodde vinden kom utenfra, men det var vi som holdt liv i den. Stå opp. La oss. Okei? Ja. 1, 2, 3.

Motstand er en oppdagelse av hvordan motstand viser seg i det personlige, det fysiske, det som er felles, og måten den fletter seg gjennom disse lagene.

Kunstnerne Nadja Voorham og Gerd Kaisa Vorren har samarbeidet med Mohammad Alhmidi og Ahmed Takesh fra Hammerfest. De fire ble kjent under prosjektet Morgendagens vitner for to år siden. Gjennom bevegelse, dans, turer, film, skriving, improvisasjon, tegning og diskusjon har de laget strukturer som støtter de forskjellige og personlige tolkningene av motstand.Medvirkende:
Nadja Voorham, Koreograf, Utøver
Gerd Kaisa Vorren, Koreograf, Utøver
Mohammad Alhmidi, Utøver
Ahmed Takesh, UtøverDatoTidStedBilletter
07.11.2020TBA Gjenreisningsmuseet, Hammerfest  
08.11.2020TBA Gjenreisningsmuseet, Hammerfest