© Sånafest

Mia Habib Productions KORDAN

Sånafest har lenge ønsket et prosjekt som tar utgangspunkt i og som bruker materiale fra deres eget område. Spesielt for 2021-versjonen av festivalen var vi på utkikk etter det som oppstår i hverdagen, og som har blitt brukt, men som ikke er spektakulært. Så sitter de en dag i samtaler med dansekunstneren Mia Habib og det viser seg raskt at de sammen har et prosjekt vi ønsker å arbeide med. Mia har en idé og Sånafest har et materiale.

Hølens befolkning har kunnet delta i forkant med å levere gamle, ødelagte gjenstander, deler av konstruksjoner, og slitne duker og gardiner. Det hele har så blitt flyttet opp på Fløyåsen i et gammelt skogsterreng, som nå er ryddet for nybygging av boliger.

“Det handler om å øve seg på det uventa”, sier Mia i en samtale med Sånafest sitt kunstneriske team.

Gjennom tre dager vil prosjektet KORDAN utvikle seg. Du kan komme hver kveld og du vil få se noe nytt, en konstruksjon, eller en dekonstruksjon.

Dette er både en installasjon og en danseforestilling som utspiller seg over tre dager.

“Vi bygger. Vi danser. Vi raver. Vi bygger mer. Vi kamuflerer. Vi bygger ned. Vi vibrerer. Vi bygger ut. Vi forsvinner.”

KORDAN er basert på Mia Habibs pågående kunstneriske prosjekt How to die – Inpoiné.

How to die - Inopiné er et helaftens verk som har vist seg å bli en høyaktuell forestilling. Prosjektet involverer kunstnere og forskere på tvers av fagområder med en felles søken etter å artikulere en intellektuell respons på migrasjon, den kulturelle panikken og den økologiske sorgen som gjennomsyrer vår verden i dag. 

Medvirkende:
Judith Arupa, Utøver
Jean Baptise Baele, Utøver
Mia Haugland Habib, Koreograf, Utøver
Nina Wollny, Utøver
Jassem Hindi, Utøver, LydkunstnerDatoTidStedBilletter
24.06.20212100 Fløyåsen, Hølen  KORDAN nr 1
25.06.20212100 Fløyåsen, Hølen  KORDAN nr 2
26.06.20212100 Fløyåsen, Hølen  KORDAN nr 3

Vis tidligere forestillinger