Dansens Hus mottar gjerne programmeringshenvendelser fra norske koreografer og koreografer som er bosatt og virksomme i Norge. Kun norske dansekunstnere eller dansekunstnere som jobber og bor i Norge, kan søke Kunstnerisk Råd. Øvrige dansekunstnere er velkomne til å sende sine forslag til kunstnerisk leder Samme Raeymaekers / produsent Saskia Wieringa. Neste søknadsrunde vil være i august 2021 med søknadsfrist tirsdag 3. august 2021 kl.13.00.

Programmeringsforespørslene behandles av kunstnerisk leder og kunstnerisk råd (KR). Du kan lese mer om KR her.

Kunstnerisk råd består av:
- Samme Raeymaekers: kunstnerisk leder Dansens Hus.
- Charlotte Vandevyver: nestleder i P.A.R.T.S., Belgia (skolen til koreograf Anne Teresa De Keersmaeker), tidligere danseprogrammør Artcentre STUK Leuven, Belgia.
- Torunn Robstad: dansekunstner og førsteamanuensis og programansvarlig for masterstudiet i dans på KhiO. Utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og ved Alvin Ailey American Dance Center.
- Zezé Kolstad: dansekunstner og koreograf utdannet fra fra London Studio Centre og KHiO. Hun har jobbet som dansekunstner innen det frie feltet i Norge og England, og satt opp egne produksjoner for voksne og barn.

Søknadsskjema
De ber om at programmeringsforespørsler sendes inn på engelsk på grunn av den internasjonale sammensetningen av Kunstnerisk Råd.
Du finner søknadsskjema her.

Programmeringsforespørsler som blir sendt inn etter søknadsfristen vil bli behandlet i januar 2022. Spørsmål kan rettes til produsent Saskia Wieringa: saskia@dansenshus.com

Les mer

Programmering DH01
Panflutes and Paperwork av Ingrid Berger Myhre og Lasse Passage. Foto: Thomas Lenden.